НАС ЄДНАЄ МОВА

День української писемності та мови – свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. Цього дня в закладах загальної середньої освіти району відбулося безліч літературних, мистецьких та інтелектуальних заходів.

Учні Семенівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 на чолі з учителями української мови та літератури створили презентацію «Свято української писемності», в якій представили історію виникнення письма, матеріали про Нестора-літописця, Кирила та Мефодія—творців слов’янської абетки. П’ятикласники із захопленням переглянули відеожурнал «Із витоків української писемності».

Восьмикласники-гімназисти прослухали усний журнал «У світі є багато мов, та рідна лиш одна звучить із маминих розмов» .

Учні Семенівської ЗОШ І-ІІІ ст. №3 та Тимоновицької ЗОШ І-ІІІ ст. взяли активну участь у брейн-ринзі «Знавці рідної мови».

Творчо підійшли до святкування й школярі в Машівській, Іванівській, Костобобрівській та Чорнорізькій школах, підготувавши змістовні літературно-музичні композиції, випуски стінгазет, інсценізації за творами літературних класиків.

Також у день свята у всіх закладах загальної середньої освіти району стартував ХVІІІ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика, який щорічно проходить з метою піднесення престижу української мови, виховання пошани до культури й традицій українського народу.

Кiлькiсть переглядiв: 797

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.