Свято творчості вчителя

/Files/images/_DSC0078.JPG

Жодна з галузей людського життя так не зазнає змін і трансформацій, як освіта. Вона зобов’язана йти на крок вперед, бо це робота не одного дня чи року, її результат запрограмований на десятиліття. І саме від кожного конкретного педагога залежить розвиток держави і суспільства в майбутньому. І не важливо, де працює вчитель - у місті чи селі, у престижному ліцеї чи невеличкій загальноосвітній школі. Він несе відповідальність за формування нового покоління, за розвиток нової генерації мислителів і творців. А для цього потрібно бути творчою особистістю, здатною постійно вдосконалюватися, змінюватися за покликом часу, знаходити нові підходи до учня, прагнути бути цікавим для покоління андроїдів і крутих ґаджетів.

Пояснити, як стати вчителем року, неможливо. Можна лише підказати, як не треба поводитись, на що звернути увагу, обов’язково підтримати.

Але все ж таки, в якому напрямку плисти, щоб дібратись до фінішу,- це вже справа кожного педагога особисто.

Це, як кулінарні рецепти. Звісно, що той же самий пиріг, навіть якщо у книзі чітко написано, скільки треба покласти борошна й солі, у різних господарок виходить абсолютно по-різному.

Уже двадцять четвертий рік поспіль проводиться свято, що збирає знавців дитячих душ, провідників у світ знань і мудрості.

22 грудня 2017 року відбувся І (районний) тур Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2018». Цьогоріч свої професійні вміння, майстерність і творчі здобутки представили на розгляд районного журі 7 педагогів закладів загальної середньої освіти, таких, котрі вміють перетворити сіру буденність на незвіданий шлях до зірок, котрі гідно пройшли непрості випробування, щоб скласти іспит на професіоналізм: Толочний Олексій Миколайович (Семенівська гімназія №2), Хоменко Олександр Віталійович (Семенівська ЗОШ І – ІІІ ст. №1) – у номінації «Фізика»; Довга Наталія Олександрівна (Семенівська гімназія №2), Ложковий Сергій Володимирович(Жадівська ЗОШ І – ІІІ ст. ім. Т.Г. Шевченка) – у номінації «Фізична культура»; Ятчук Оксана Миколаївна(Семенівська гімназія №2), Степанченко Валентина Борисівна (Погорільська ЗОШ І – ІІІ ст.), Глумова Наталія Олегівна (Янжулівська філія Семенівської гімназії №2)– у номінації «Українська мова і література».

Участь у конкурсі потребувала від конкурсантів великого емоційного та фізичного напруження. Вони винесли на розсуд журі свої творчі пошуки і знахідки, авторські підходи як до змісту, так і до побудови педагогічного процесу.

Учасники конкурсу мали чудову можливість поділитися з колегами своїми ідеями та творчим надбанням.

Душевна атмосфера і продуманий сценарій дійства допоміг учасникам і членам журі відчути себе частиною великої шкільної родини.

За рішенням журі переможцем І (районного) туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2018» став учитель фізики Семенівської гімназії №2 – Толочний Олексій Миколайович у номінації «Фізика», який зумів переконати членів журі, що той, хто хоче змін, повинен почати їх із себе.

/Files/images/_DSC0022.JPG

/Files/images/_DSC0026.JPG

/Files/images/_DSC0027.JPG

/Files/images/_DSC0030.JPG

/Files/images/_DSC0031.JPG

/Files/images/_DSC0039.JPG

/Files/images/_DSC0048.JPG

/Files/images/_DSC0052.JPG

/Files/images/_DSC0057.JPG

/Files/images/_DSC0060.JPG

/Files/images/_DSC0071.JPG

/Files/images/_DSC0074.JPG

/Files/images/_DSC0085.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 813

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.