Повернутися до звичайного режиму

Долучайтеся до змін

У вересні 2017 року розпочалося пілотне впровадження нового Державного стандарту загальної початкової освіти. Це важливий попередній етап реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа». З вересня 2018 року всі першокласники країни навчатимуться за новим стандартом. Перш ніж нові підходи будуть впроваджені в масштабах країни, їх відпрацюють у 100 ретельно відібраних школах. Неможливо досягти успіху без тісної взаємодії між учителями, керівниками шкіл і батьками.

Запрошуємо батьківську спільноту до участі та співпраці. Адже майбутнє наших дітей залежить від якості нашого партнерства.

Стартувала реєстрація на онлайн-курс для вчителів НУШ

На сайті студії онлайн-освіти EdEra стартувала реєстрація на обов’язковий онлайн-курс для вчителів Нової української школи, які візьмуть перші класи у 2018 році.

Також цей курс є відкритим для всіх охочих.

Кожен вчитель, який хоче опанувати методики компетентнісного навчання, або, наприклад, батьки школярів, можуть пройти навчання. У разі успішного закінчення курсу вони отримають електронний сертифікат. Успішність оцінюватиметься за виконання теоретичних і практичних завдань, що отримуватиме слухач під час навчання.

Такий сертифікат повинен отримати кожен вчитель НУШ. До того ж, проходження цього курсу зарахується як підвищення кваліфікації.

Курс складається з 6 модулів. Серед тем – Державний стандарт початкової освіти, управління класом, методики компетентнісного та інтегрованого навчання, інклюзивна освіта.

Окрім того, розроблено інтерактивний посібник-глосарій EdEra Books. Він містить короткі теоретичні відео та навчальні тексти з онлайн-курсу. Це зроблено для того, щоб вчителі мали швидкий доступ до методичної інформації.

Курс створено спільно МОН, студією онлайн-освіти EdEra, громадською спілкою “Освіторія” та іншими партнерами.

Нагадаємо, МОН винесло на громадське обговорення проекти Типової навчальної програми початкової школи.

Підручники, які використовуватимуть для першачків у новому навчальному році, почнуть укладати після затвердження Кабміном нового Державного стандарту початкової загальної освіти. Новий Державний стандарт початкової загальної освіти зараз узгоджується в Кабміні.

У 2017/2018 навчальному році 100 шкіл по всій Україні пілотують проект нового Державного стандарту початкової загальної освіти, а в 2018/2019 навчальному році за цим Стандартом будуть вчитись усі перші класи.

Завідувач методичним кабінетом

дошкільно, загальної середньої

та позашкільної освіти

Н.М.Савицька

Кiлькiсть переглядiв: 966

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.