Про результати ІІІ етапу ХVІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

У 2000 році за підтримки Ліги українських меценатів та з метою сприяння утвердженню статусу української мови як державної, піднесення її престижу, виховання в молодого покоління українців поваги до мови свого народу та на виконання Указу Президента України було започатковано та вперше проведено Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика.

Саме Петро Яцик уперше виступив із пропозицією проведення в Україні мовного конкурсу серед молоді, у якому щороку беруть участь до 5 мільйонів школярів та студентів з 27 країн світу.

Секрет успіху Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика – не лише в приватній ініціативі, а й у благородній ідеї. Він виконує одну з найважливіших функцій держави, допомагаючи їй забезпечувати «всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України» (ст.10 Конституції України).

Цього року ІІІ (обласний) етап Конкурсу був проведений 12 грудня на базі Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №19. У ньому взяли участь 102 учні 3-11 класів з усіх районів та міст області. Семенівський район представляли 3 учні, які в обласному етапі показали високі результати:

1. Дерюга Маргарита Ігорівна – учениця 5 класу Іванівської ЗОШ І-ІІ ступенів (учитель – Коленченко Юлія Миколаївна) – ІІ місце.

2. Борздико Володимир Ігорович – учень 8 класу Семенівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 (учитель – Швидкая Ольга Анатоліївна) – ІV місце.

3. Левченко Ілля Костянтинович – учень 11 класу Семенівської гімназії №2 (учитель – Ятчук Оксана Миколаївна) – ІІ місце.

Щиро вітаємо переможців!

Кiлькiсть переглядiв: 291

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.