РАЙОННИЙ СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ВЧИТЕЛІВ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ

У сучасному світі гостро стоїть проблема творчого розвитку особистості. Кожна цивілізована країна дбає про творчий потенціал суспільства загалом і кожної людини зокрема. Посилюється увага до розвитку творчих здібностей особистості, надання їй можливості виявити їх.

Розвиток творчої особистості потребує впровадження нових дидактично - методичних засобів, що допомагають моделювати навчально - виховний процес, виходячи із поставленої мети.

Саме алгоритм роботи, що сприяє формуванню творчих і пізнавальних здібностей школярів, продемонструвала Піддубна Валентина Іванівна - педагог вищої категорії Семенівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №5, на базі якої був проведений районний семінар-практикум вчителів початкових класів на тему «Формування творчих і пізнавальних здібностей у роботі з учнями початкових класів». У семінарі взяли участь 15 вчителів початкових класів району.

Методи, прийоми, засоби навчання, що застосувала вчитель на уроці, сприяли активізації діяльності учнів, формували творчі і пізнавальні здібності, стійкий інтерес до вивчення нового матеріалу.

Логічним завершенням практичної частини семінару Валентина Іванівна поділилась досвідом роботи з даного питання.

У теоретичній частині семінару заступник директора Железняк Лариса Миколаївна презентувала досвід створення в навчальному закладі сприятливого середовища для формування творчого мислення, пізнавальної активності школярів, забезпечення якісної освіти шляхом використання сучасних технологій у роботі з учнями початкових класів. Учасники семінару ще раз переконались в тому, що формування творчих і пізнавальних здібностей молодших школярів розвивається у процесі наполегливої, систематичної діяльності вчителя і учнів, а це робота не одного дня, а щоденної праці всіх учасників навчально-виховного процесу.

Зав РМК Н. Савицька/Files/images/1_yalinka/_DSC0007.JPG/Files/images/1_yalinka/_DSC0018.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 272

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.