ВІНОЧОК НАРОДНИХ ОБЕРЕГІВ УКРАЇНИ

Україна ! Рідний край! Золота чарівна сторона. Скільки ніжних слів придумали люди, щоб висловити свою гарячу любов до землі, де народилися і живуть.

Людина має завжди пам’ятати, звідки вона родом, де її коріння, глибоко знати історію свого народу, його мову, звичаї, обряди, обереги.

В гуртку «Народні ремесла України» Семенівського Будинку творчості дітей та юнацтва, керівник Селюкова О.В., бережуть, шанують, люблять українські народні обереги, вивчають традиції свого народу.

Нещодавно у дитячому об′єднанні пройшов відкритий виховний захід «Віночок народних оберегів України». Мета заходу: узагальнити знання учнів, пов’язаних з побутом української родини, народними символами та оберегами, їх значенням; виховувати глибокі почуття любові до батьків, рідного краю, своєї Батьківщини – України; необхідність знати та продовжувати традиції свого народу.

Захід розпочався зі знайомства з одним з основних символів-оберегів – рідною хатою. Як відомо, домівка – це те місце, куди хочеться повертатися, тут зберігаються сімейні традиції, виховуються найкращі почуття.

Також багато цікавого вихованці дізналися і про інші українські народні обереги : рушники, пісню, калину, хліб.

Під час виховного заходу були використані мультимедійна презентація та різні вправи, які допомогли вихованцям пригадати значення української домівки, вишитого рушника та прислів’я про калину. Звучали українські народні легенди та пісні.

На заняття завітала талановита родина вихованки гуртка «Народні ремесла України» Матвійчук Анастасії. Це мама – Комар Любов Іванівна та бабуся – Комар Антоніна Павлівна. Вони розповіли про свій родинний звичай – передавати рушники та вишиванки з роду в рід та традиції вишивання. Антоніна Павлівна, ще й продемонструвала свої вишиті роботи: рушники, скатертини, вишиванки. Всі ці шедеври носять у собі тепло рук та безмежну любов цієї жінки, адже всі вони створені з душею та насолодою.

В ході заходу згадали і про тих молодих людей, які ризикуючи власним життям захищають нашу державу на сході. Помолилися зо долю України, і за те, щоб не було війни.

А наостанок, керівник гуртка, закликала своїх вихованців берегти, любити, оберігати, вивчати традиції свого народу, любити Україну, українську мову, пісню, адже ми українці – пишаймося цим. І за добрим звичаєм пригостила всіх присутніх пишним короваєм./Files/images/1_vnochok/SAM_0395.JPG/Files/images/1_vnochok/SAM_0393.JPG/Files/images/1_vnochok/SAM_0392.JPG/Files/images/1_vnochok/SAM_0389.JPG/Files/images/1_vnochok/SAM_0384.JPG/Files/images/1_vnochok/SAM_0382.JPG/Files/images/1_vnochok/SAM_0372.JPG/Files/images/1_vnochok/SAM_0371.JPG/Files/images/1_vnochok/SAM_0364.JPG/Files/images/1_vnochok/SAM_0362.JPG/Files/images/1_vnochok/SAM_0360.JPG/Files/images/1_vnochok/SAM_0355.JPG/Files/images/1_vnochok/SAM_0350.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 257

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.