Духовність – найкращий життєвий орієнтир

Різка зміна орієнтирів з духовної сфери у матеріальний бік змушує освітян зорієнтувати виховний процес у напрям формування моральних якостей в учнів. Час, в який живемо ми, надзвичайно жорстокий, важкий, особливо для дітей, для ще несформованих юних душ. І тому важливо допомогти дітям пробудитися, зорієнтуватися, визнати, що таке добре, а що погане.

Як добре, що існує в школі урок літератури, на якому вчитель за допомогою книги може поєднати людину з життям, морально підтримати її в сьогоденному складному суспільстві, навчити любити не тільки себе, а й оточуючих, рідний край, свою Батьківщину.

І тому саме формування духовних цінностей у дітей засобами художнього слова лягло в основу проведення семінару-практикуму вчителів зарубіжної літератури, який відбувся 15 лютого на базі Семенівської гімназії №2. У його роботі взяли участь як досвідчені, так і молоді педагоги.

Учасники семінару відвідали урок зарубіжної літератури в 6 класі «Джек Лондон «Жага до життя». «Проблеми життя і смерті, дружби й зрадництва у творі», який з успіхом провела вчитель вищої категорії Шкурат Людмила Павлівна.

У ході теоретичної частини семінару своїми здобутками з питань розвитку читацьких компетентностей поділилися вчителі зарубіжної літератури, спеціалісти вищої категорії Романенко Надія Миколаївна (Семенівська ЗОШ І-ІІІ ст. №1) та Пархоменко Олена Володимирівна(Семенівська гімназія №2)./Files/images/1_semnar/11_semnar/100_9965.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 225

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.