Школа – це майстерня, де формується думка підростаючого покоління

Відповідно до плану роботи районного методичного об’єднання вчителів української мови та літератури 17 лютого 2017 року на базі Семенівської гімназії №2 відбувся семінар-практикум учителів української мови та літератури з теми « Традиційні та інноваційні підходи у створенні креативної інтелектуальної особистості на уроках словесності».

Своїми надбаннями з методики використання сучасних методів навчання з колегами району поділилася Жукуляк Антоніна Богданівна, вчитель української мови та літератури Семенівської гімназії №2. На проведеному нею відкритому уроці з літератури в 11 класі на тему: «Жінки й Україна – величні постаті в повісті «Україна в огні» О.П. Довженка» відчувалася атмосфера доброзичливості та співробітництва. Антоніна Богданівна – не тільки досвідчений педагог, а й мудрий наставник, який намагається «іти в ногу» з часом. ЇЇ учні декілька років поспіль є активними учасниками та переможцями районного і обласних етапів мовно-літературних конкурсів.

У ході роботи семінару було розглянуто підсумки проведення ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури, Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка, Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості до шевченківських днів під гаслом «Об’єднаймося ж, брати мої!».

У своєму виступі методист РМК Опалєва С.М. вказала на важливість підготовки випускників шкіл до складання ЗНО та ознайомила вчителів загальноосвітніх закладів району з Нормативно-правовими аспектами проведення ЗНО -2017 року. Учителі - словесники обговорили форми роботи та поділилися напрацюваннями практичного досвіду з питань підготовки учнів 10-11 класів до ЗНО з української мови та літератури,

Ніхто не залишився байдужим, адже всі учасники семінару-практикуму мали змогу вкотре зустрітися й поспілкуватися, поділитися досвідом та обмінятися враженнями.

Кiлькiсть переглядiв: 333

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.