Поки б’ються серця людей, звучатиме і голос Шевченка

Перші весняні дні для шанувальників літературної спадщини Великого Кобзаря – це можливість щоразу по-новому осмислити його поетичні та прозові твори, краще осягнути минуле, зрозуміти сучасне й себе в ньому.

Щороку на початку березня у школах району відбувається низка заходів, яку традиційно називають Шевченківським тижнем.

Учителі підготували і провели тематичні уроки : «Чернігівська поетична шевченкіана», «Шевченкове слово і досі живе»(Семенівська ЗОШ І-ІІІ ст. №1), «Вклонімося тобі, Кобзарю»(Іванівська ЗОШ) бесіди, літературні вікторини «Чи знаємо ми Тараса Шевченка?», інформаційні хвилинки «Незабутній Шевченко», літературні читання «Вінок Кобзареві», «У полоні Музи і Долі», поетичні вернісажі «Мелодії віршів чудових»(Семенівська ЗОШ І-ІІІ ст. №3, Погорільська та Костобобрівська ЗОШ І-ІІІ ст.). У душевній атмосфері пройшло засідання літературного кафе «Цікаві факти про Шевченка» в Костобобрівській школі.

Дев’ятикласники Семенівської ЗОШ №1 вразили всіх у школі виконанням караоке «Реве та стогне Дніпр широкий». Учителями –словесниками проведено екскурсію до Шевченківської світлиці .

Кращому сприйняттю особистості митця сприяли книжкові та художні виставки, експозиції : «Шевченко - не поет, а голос душі українського народу»(Семенівська ЗОШ №1), «Т.Г.Шевченко – слава і гордість українського народу»(Іванівська та Костобобрівська ЗОШ І-ІІІ ст.). Цікаві й змістовні бібліотечні години проведено у Семенівській гімназії №2 для учнів молодших класів «Т. Г. Шевченко. Митець у малярстві», година спілкування «Великий геній українського народу: поет та художник» й бібліографічний огляд нових книг Т.Г. Шевченка. Також гімназисти мали можливість відвідати бібліотечний урок у читальному залі районної бібліотеки для дорослих «Шевченко і Чернігівщина».

Школярі писали твори, створювали презентації «Роль сімей Толстих і Перовських у долі Тараса Шевченка» та захищали проекти «Шевченко- художник»(Семенівська ЗОШ І-ІІІ ст.№1), малювали малюнки до творів Т.Г.Шевченка.

Учні 7-8 класів Погорільської та Жадівської шкіл взяли активну участь у брейн-ринзі «Життя і творчість Тараса Шевченка». Учасники змагань довели, що, звертаючись до Кобзаря, вони «причастилися вічністю», духовно зросли, бо Тарас Шевченко для кожного свідомого українця є символом незламності духу, справжності, патріотизму й щирої любові до України.

Загалом, шевченківський тиждень у школах району пройшов на високому рівні. У душах дітей запалився вогонь патріотизму та любові до України і її культурної спадщини.
Кiлькiсть переглядiв: 292

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.