На Семенівщині відбулися навчально-польові збори юнаків району

За кожним успіхом, позаду будь-якого гарного результату завжди лишаються роки плідної праці, безліч зусиль – великих і малих – адже ніщо й ніколи не вдається просто так. Наукові досягнення, інтелектуальний ріст, спортивні здобутки – тільки наполегливість та бажання отримати певний результат. Навчально-польові збори – це перевірка ефективності співпраці юнаків та вчителя протягом вивчення курсу предмета «Захист Вітчизни». Теорія і практика, фізичний і духовний розвиток, навички і вміння – ось що ховається за цим проміжком часу.

На шпальтах нашого сайту ви мали змогу ознайомитися з першим етапом зборів – вогневою підготовкою, яка проходили на полігоні. Наразі прийшла черга перевірки фізичної й тактичної підготовки, прикладних навичок у наданні невідкладної медичної допомоги в бойових умовах.

/Files/images/1_8_bereznya/1.JPG

24 травня на базі Семенівської гімназії №2 відбулося урочисте відкриття, куди завітали почесні гості та фахівці, щоб привітати учасників. Заступник голови РДА Кравцов Олександр Вікторович, начальник відділу освіти Кресс Олена Вікторівна, представники військкомату – майор Сулемкович Микола Григорович, старший лейтенант Ковальов Олексій Юрійович , сержант Бірюков Артем Михайлович, керівник спілки воїнів-інтернаціоналістів Мхітарян Сейран Герасимович, заступник керівника профспілки учасників АТО Салімон Олександр Миколайович. Гості побажали всім учасникам успіхів у подальшому, підкресливши значимість навчально-польових зборів як важливого елементу національно-патріотичного виховання.

/Files/images/1_v_npz/2.JPG

/Files/images/1_v_npz/3.JPG

/Files/images/1_v_npz/4.JPG

У перший день на міському стадіоні 46 одинадцятикласників ( з них три дівчини Погорільської ЗОШ ) проявили себе у таких завданнях:

- стрільба по мішеням з пневматичної гвинтівки з положення лежачи;

- неповне розбирання та складання автомата;

- перша медична допомога в бойових умовах;

- метання гранати (600 грам);

- підтягування;

- проходження елементів смуги перешкод на час;

- біг 1500 м.

Окрема подяка Маркову Михайлу Михайловичу за люб’язну згоду взяти участь в заході у якості тренера-екзаменатора, завдяки чому юнаки змогли практично відновити знання, потрібні в бойових умовах ФОТО МАРКОВ

та представникам Семенівського РВК, котрі організували навчальні місця для роботи з автоматами.

Звичайно, це не було змаганнями, а екзаменом, проте на кожному етапі були свої лідери, нехай і з маленькими та нічого не значимими перемогами. Наприклад, Прозоров Роман – учень Семенівської гімназії №2, який підтягнувся 22 рази.

/Files/images/1_v_npz/5.JPG

На фото Покотило Владислав – учень Семенівської ЗОШ №. Кидок гранати на 54 метри.

/Files/images/1_v_npz/6.JPG

На фото Воробей Артем – учень Семенівської ЗОШ №1, котрий швидше всіх подолав дистанцію 1.5 км.

Так склалося, що цього року три дівчини Погорільської ЗОШ були змушені вивчати програму юнаків, тому брали участь разом з хлопцями. Звичайно, що вони не могли суперничати з юнаками – сильними та витривалими-, але приємно вразив той факт, що вони намагалися ні в чому не відставати.

/Files/images/1_v_npz/7.JPG

На фото тендітна учениця Погорільської ЗОШ – Басок Валерія, яка не поступилася юнакам у вправності роботи за автоматом.

Другий день включав у себе відпрацювання тактичних навичок і вмінь у процесі навчальної військової гри.

1-й взвод (командир Ложковий С.В.): ЗОШ №1, Погорільська, Радомська, Тимоновицька ЗОШ.

2-й взвод (командир Лагун О.В.): гімназія №2, Жадівська, Костобобрівська, Олександрівська ЗОШ.

/Files/images/1_v_npz/8.JPG

Першочерговим завданням було облаштування окопів для стрільби лежачи, з чим бійці впоралися дуже впевнено: характеристики окопів та їх маскування були на належному рівні.

/Files/images/1_v_npz/9.JPG

Зразковим було визнано окоп Бондаренка Івана - учня Семенівської гімназії №2.

/Files/images/1_v_npz/10.JPG

Далі кожний взвод мусив відпрацювати оборонну та наступальну тактику, створивши лінії оборони, посилені умовними танком та мінним полем. Також всі учасники навчально-польових зборів успішно пережили газову атаку ворога, шквальний вогонь супротивника . У кінці зборів кожен учасник здав норматив по ураженню танка гранатою, вагою 1,07 кг.

/Files/images/1_v_npz/11.JPG

Я тричі пожалкував, що не на місці хлопців, на стільки завзято вони бралися за будь-яку задачу, чітко та з охотою виконуючи накази командирів. Але я також отримав купу позитивних емоцій. Наприклад, не зміг стримати усмішку, коли раптово при переході від одних позицій до інших по нейтральній території, наткнувся в траві на розвідку з 1-го взводу ( про неї не було домовленостей ), про яку 2-й взвод, котрий я тільки-но покинув, навіть не підозрював. Тепла хвиля накрила мене: нікому не байдуже все те, що відбувається. Трохи за мною розвідка в складі Покотила В. та Вороб’я А. повернулася й доповіла командиру взводу про стан на «ворожій» території.

А в другому взводі був гранатометник. Щоправда, ані легкої, ані тяжкої бронетехніки на горизонті не споглядали, але гранатометник був. Коротше. Було класно, як на мене. Всіх емоцій не передам, особливо враховуючи те, що фактичним учасником я не був.

Щиро сподіваюся, що нам вдалося фактичний екзамен з предмета перетворити на щось, хоча б на крихту більше. Звичайно, були різні моменти, але, сподіваюся, у пам’яті кожного лишиться тільки позитивне. На жаль, наступного року зустрінемося вже з іншими учасниками, а вам, хлопці та дівчата, бажаємо успіхів у подальшому навчанні у ВНЗ. Як підкреслив Ложковий Сергій Володимирович, нехай вам ці навики ніколи не знадобляться.

Останніми словами будуть слова подяки. Дякую Зборщику Олександру Івановичу – командиру навчально-польових зборів за його всебічну підтримку заходу та безграничну ініціативу. Лагуну Олександру Васильовичу та Ложковому Сергію Володимировичу – командирам взводів, котрі змогли організувати своїх хлопців та виконати всі поставлені задачі перед ними. Представникам Семенівського РВК та Маркову Михайлу Михайловичу – за допомогу в організації етапів роботи з автоматом та в медичній справі. Ткаченку Володимиру Івановичу, котрий очолив найважчий етап першого дня – стрільбу. Федорову Сергію Семеновичу – вчителю, який вкладає всю свою душу у викладання предметів фізичної культури та захисту Вітчизни в Погорільській ЗОШ, беручи активну участь у районному житті ЗНЗ. Баклажку Володимиру Івановичу, Зєтченку Володимиру Петровичу, Петрусенку Сергію Олександровичу, Ткаченку Петру Павловичу – вчителям «Захисту Вітчизни» , які долучилися до організації та проведення заходу. Колективу Семенівської гімназії №2, що забезпечив технічну сторону організації офіційної частини, а також усім гостям заходу, які підтримали наші збори, допомігши і влучним словом, і ділом. Велике вам усім спасибі за допомогу. Сподіваємося на зустріч наступного року.

/Files/images/1_8_bereznya/13.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 495

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.