Шановні вчителі, працівники та ветерани освітянської ниви!

Найбільша галузь району, що налічує майже 500 чоловік, незабаром святкуватиме День працівників освіти. Недарма святкування припадає на житню пору року, коли настає час збирати врожай. Для нас, освітян, що щедро засівають ниву знань, перша неділя жовтня є насправді приємною сторінкою професійного життя. Вже проаналізовані результати роботи минулого навчального року, окреслені перспективи розвитку освіти району на поточний навчальний рік.

Що маємо сьогодні? Які досягнення та визначні події сталися останнім часом? По-перше, наші учні на міжнародному, всеукраїнському, обласному рівнях мають значні досягнення з предметних олімпіад, конкурсів, змагань. І це дуже добре, бо в історію району увійдуть усі суттєві перемоги, а ще про нас почули далеко за межами сіверського краю.

По-друге, це чимала сума коштів, які спільними зусиллями небайдужих людей, вдалося залучити на розвиток галузі. Тільки на Семенівську гімназію №2 витрачено понад 1,5 млн. гривень. Вона з 1 січня 2017 року стала опорною, і тепер нам є чим пишатися, це і лінгафонний кабінет, і сучасний кабінет хімії та біології. До речі, навіть іноземці, які бачили по Україні багато шкіл, побувавши у нашій гімназії, залишаються враженими від рівня технічного оснащення закладу. Для збереження нового обладнання цей заклад зараз підключено до автоматизованої системи охорони, що також є важливим заходом.

Кошти на заробітну плату вчителям район отримав від держави у повному обсязі. Нам вистачить не тільки на заробітну плату, а й вперше за останні роки педагоги отримають премію до свята.

По-третє, це постійний пошук варіантів економії бюджетних коштів шляхом переходу від опалення котелень газом на тверде паливо. Незабаром розпочнеться реконструкція шкільної котельні у с.Костобобрів.

Ми намагаємося у непростих умовах створити максимальний комфорт для наших дітей. Новий навчальний рік розпочали з майже однаковою кількістю дітей, як і у минулому (1513 учнів). До перших класів цього року пішла чимала кількість малюків – 161.

Взагалі, що б ми не робили, але найголовніше для усіх нас - це дитина, її щасливі та допитливі очі й неабияке бажання пізнавати світ. Найбільшою винагородою для кожного працівника освіти є живе спілкування з дитиною, такою відкритою, світлою та чистою в думках, висловлюваннях, у поведінці та вчинках.

Спілкуючись та перебуваючи поміж дітей, ми черпаємо від них натхнення на працю, віру в завтра, бо вони як сонячні промінчики торкають самісінької душі дорослого, очищують її від нажитого бруду й дарують енергію та силу на майбутнє.

Тож напередодні нашого свята вітаю усіх працівників галузі освіти Семенівщини, ветеранів праці! Нехай ваші думки будуть завжди безхмарними, серця випромінюють любов до рідних та оточуючих, а справи завжди корисними!

З Днем працівників освіти!

Начальник відділу освіти

Кресс Олена Вікторівна

Кiлькiсть переглядiв: 285

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.