Найкращі читачі Семенівщини 2014 року

У наш час книга дещо втрачає свої позиції у порівнянні з сучасними засобами комунікації. Сучасна молодь надає перевагу спілкуванню з комп’ютером. Проте в цьому немає нічого поганого. Електронні книжки, які можна знайти в Інтернеті, значно полегшують і прискорюють доступ до потрібної людині інформації. Однак прихильників читання традиційних книжок завжди буде багато, адже спілкування з друкованою книгою викликає особливе відчуття, ніби розмовляєш з живою людиною.

Народна мудрість каже, що книга вчить, як на світі жити. І це дійсно так. Вона розкриває нам цікавий світ, допомагає мандрувати через століття і краще розуміти сьогодення. Важко навіть уявити світ, у якому немає книги. До неї ми звикли з дитинства, вона розкриває дивовижні таємниці життя та надає корисні поради у важку хвилину, вчить розуміти самих себе. Хороші дитячі книги виховують почуття прекрасного і роблять життя повнішим, цікавішим та веселішим.

Саме з цією метою за сприянням відділу культури Семенівської районної державної адміністрації щорічно проводиться Всеукраїнський конкурс «Найкращий читач України», головними завданнями якого є заохочення дітей до читання, виявлення читацьких уподобань, популяризації найкращої української та світової літератур, привернути увагу громадськості, державних установ, засобів масової інформації до проблем дитячого читання. Чудового сонячного дня 14 березня 2014 року до дитячої бібліотеки завітав 21 найактивніший читач – учні 6-8 класів загальноосвітніх навчальних закладів району з сіл Жадове, Погорільці, Машове, Костобобрів, Іванівка, Радомка та міста Семенівка .

За умовами конкурсу всі учасники заздалегідь надали членам журі власноруч заповнені читацькі щоденники. Оцінювалося кількість прочитаних книжок та наявність серед них творів сучасних українських письменників, оригінальність оформлення й висловлення власних думок.

Друге завдання було присвячене 200-річчю з дня народження Т.Г. Шевченка і мало на меті перевірити знання учнів про життя та творчість великого Кобзаря. Беручи участь у літературному марафоні, конкурсанти повинні були дати відповіді на запитання, пов’язані з літературознавством.

За підсумками всіх трьох завдань журі визначило переможців серед трьох категорій, а саме: Коваленко Світлану (ученицю 6 класу Іванівської ЗОШ І-ІІІ ст.), Сухан Марину (ученицю 7 класу Семенівської гімназії №2), Багнюк Діану(ученицю 8 класу Семенівської гімназії №2). Завдяки спонсорській допомозі приватних підприємців Субота М.М. і Романчука С.В. переможці та учасники конкурсу отримали подарунки й солодощі. Конкурс пройшов в теплій, дружній атмосфері, адже юних читачів приїхали підтримати й сільські бібліотекарі.

Юні переможці стануть учасниками обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Кращий читач України -2014», який відбудеться наприкінці березня в обласній бібліотеці імені Миколи Островського.

Побажаємо їм успіхів та перемоги, бо призерів обласного етапу чекає подорож до Львова на Міжнародний дитячий фестиваль, що проходитиме у травні, та чудова нагода відвідати безліч цікавих подій і знайти нових друзів з усієї країни.

Кiлькiсть переглядiв: 211

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.