Засідання круглого столу «Надання соціальної допомоги, психологічної підтримки дітям, сім’ї яких опинилися в складних життєвих обставинах»

07 листопада на базі районного Будинку творчості дітей та юнацтва відбулося засідання круглого столу з профілактики соціального сирітства «Надання соціальної допомоги, психологічної підтримки дітям, сім’ї яких опинилися в складних життєвих обставинах». На засідання були запрошені соціальні педагоги, інспектори з охорони дитинства, практичні психологи та представники соціальних служб.

Одним із головних завдань у роботі, направленій на попередження соціального сирітства, є формування толерантного ставлення до дітей із неблагополучних сімей та запобігання різним формам дискримінації таких дітей та сімей. Значні обов’язки в цьому напрямку покладені на практичного психолога. Про це та про надання психологічних послуг дітям із особливими освітніми потребами у своєму виступі розповіла Пічевська Ю.А.(психолог Семенівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1).

Учасники заходу підвели підсумки своєї роботи за минулий навчальний рік та обмінялися досвідом щодо роботи з дітьми, які проживають у сім’ях, що опинилися в складних життєвих обставинах. Здота Н.С.(соціальний педагог Семенівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1) виступила з питанням «Система профілактики соціального сирітства в діяльності соціального педагога». У своїй доповіді вона висвітлила форми і методи роботи з дітьми «групи ризику» та «кризовими» сім’ями.

Наприкінці роботи круглого столу практичний психолог Семенівської гімназії № 2 БалабонВ.В. провела заняття з елементами тренінгу на тему: «Позитивне мислення».

/Files/images/sayt/DSCN2500.JPG/Files/images/sayt/DSCN2501.JPG/Files/images/sayt/DSCN2510.JPG/Files/images/sayt/DSCN2511.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 225

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.