«Бюджетники» Семенівщини чекають на дотацію


Останні шість місяців у районі проводиться певна робота щодо збалансування місцевих бюджетів, підвищення їх фінансової спроможності та економії бюджетних коштів. Для цього керівництвом району були здійснені далеко не популярні методи, що призвело до зменшення заробітної плати працівників бюджетної сфери. Не для кого не секрет, що район вже котрий рік поспіль є дотаційним, заробітної плати бюджетним установам не вистачає на 12 місяців. Хоча в поточному році вдалося зекономити значну суму коштів та направити її для виплати заробітної плати. Все одно "своїх" коштів не вистачає. Сьогодні всі "бюджетники" чекають на отримання дотації. І ось приємна новина......

26.11.2014 р. Комітет Верховної Ради з питань бюджету погодив виділення із Державного бюджету Чернігівській області 237 млн. 428 тис. грн на оплату праці бюджетникам, – прокоментував народний депутат України фракція «Батьківщина» Валерій Дубіль

Депутат зазначив, що 14 жовтня 2014 року на засіданні Комітету Верховної Ради з питань бюджету я порушив питання про недостатність коштів у місцевих бюджетах Чернігівської області на оплату праці працівникам бюджетних установ. Комітет підтримав мене у цьому та вирішив рекомендувати Міністерству фінансів напрацювати пропозиції щодо вирішення питання із заборгованості заробітних плат по Чернігівській області та всій країні у цілому. Сьогодні Комітет Верховної Ради з питань бюджету погодив Розпорядження Кабінету Міністрів про виділення із Державного бюджету Чернігівській області 237 млн 428 тис. грн. на оплату праці бюджетникам, - поінформував Валерій Дубіль.

Також, як сказав Валерій Дубіль, за його пропозицією з Держбюджету виділено 3 млн 470 тис. грн. на реконструкцію дитячого садка в с. Богданівка Прилуцького району.

26 листопада, під час прес-конференції цю інформацію підтвердив також народний депутат Владислав Атрошенко. Він зазначив, що ці гроші є дотацією вирівнювання по заробітнім платам за недостатності коштів по форменим розрахункам бюджетників.

За його словами, дотацію область має отримати до кінця поточного року.

Також, Атрошенко відзначив, що серед 15 областей, яким буде надаватися дотація, сума виділення грошей Чернігівській області найбільша.

Нагадаємо, що в зв'язку із заборгованістю з оплати праці працівникам бюджетних установ Чернігівської області, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань бюджету Валерій Дубіль розробив проект Закону про внесення змін до додатків № 3 та № 7 до Закону «Про Державний бюджет України на 2014 рік» (дотації з державного бюджету місцевим бюджетам Чернігівської області).

14 жовтня 2014 року Комітет з питань бюджету вирішив рекомендувати Міністерству фінансів напрацювати пропозиції щодо вирішення питання із заборгованості заробітних плат.

Додамо, що всього Комітет Верховної Ради України з питань бюджету має виділити більше ніж півтора мільярди гривень на 15 областей України.

За матеріалами сайту http://semenovka.at.ua

Кiлькiсть переглядiв: 206

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.