«ТойХтоПройшовКрізьВогонь»

9 травня 1945 року назавжди ввійшло в історію як день закінчення Другої Світової Війни. З того часу пройшло вже 70 років, але кожен із нас знає про події тієї війни. Знає, на щастя, лише тільки з історичних хронік, документальних фільмів, зі спогадів ветеранів і очевидців та з інших джерел. Саме тому, з метою поглиблення знань дітей про події Другої світової Війни, висвітлення для широкого учнівського загалу її «ціни», увічнення пам’яті про загиблих воїнів і жертв війни, в районному Будинку культури на великому екрані був продемонстрований український художній фільм режисера Михайла Іллєнка, який вперше вийшов на екрани 19 січня 2012 року під назвою «ТойХтоПройшовКрізьВогонь».

Ми народилися в інший час. Але хіба можна вибирати, коли жити? Хіба можна знати наперед, що чекає тебе і твоє покоління? Що чекає людство? І взагалі, а чи був вибір у тих, хто не зі слів знає про ту війну, хто доклав до перемоги значних зусиль?

Головний герой цього фільму один із тих людей, яким довелося відкласти на потім всі свої плани, всі свої мрії та взяти участь у тій кривавій війні. Історію Івана Додоки назвали «Той, що пройшов крізь вогонь». І справді, цей мужній чоловік витримав багато випробувань війни та життя.

Взагалі, неможливо не згадати те, що війна продовжує нас переслідувати, коли дивишся на сцени військових дій. Тільки нехай фільми нам нагадають в цей час, як важливо залишатися людиною, цінувати людське життя, і як важливо любити не зважаючи ні на що.

Кiлькiсть переглядiв: 192

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.