Атестація школи за новим порядком

На сьогодні у галузі освіти району функціонує 31 навчальний заклад, це – 17 шкіл, 13 садочків та 1 Будинок творчості дітей та юнацтва. Діяльність кожного з них регламентується правом надавати освітні послуги шляхом проходження державної атестації. Тож будь-який навчальний заклад повинен раз на десять років обов’язково пройти атестацію. Майже п'ятнадцять років така процедура проводилась відділом освіти з подальшим поданням документів до обласного управління освіти і науки, що передбачало підготовку величезної кількості матеріалів самоаналізу діяльності закладів. Проте, після набрання чинності наказу МОН України, яким внесено новації та спрощено процедуру атестації, за новим Порядком у районі першою атестовано Семенівську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №3.

Семенівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3 здійснює освітню діяльність на підставі Статуту, затвердженого 21 квітня 2011 року, зі змінами від 02.11.2011 р. Заклад було реорганізовано рішенням двадцятої сесії двадцять третього скликання від 17.05.2000 р. з І-ІІ ст. у І-ІІІ ст. За результатами попередньої державної атестації школу атестовано на високому рівні (з відзнакою).

У Семенівській ЗОШ І-ІІІ ст. №3 навчається 136 учнів, з них один учень 4 класу - на індивідуальній формі навчання за станом здоров’я та для однієї учениці 6 класу організовано інклюзивну освіту.

У Семенівській ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 забезпечують навчально – виховний процес 22 педагоги та 8 осіб обслуговуючого персоналу. Усі педагогічні працівники мають вищу освіту, вищу категорію мають 9 осіб (40,9%), першу – 6 (27,2%), другу – 1 (4,5%), спеціаліст – 6 (27,2%). Звання «Старший вчитель» - 2 вчителі початкових класів.

Результати ІІ етапу Всеукраїнських предметних олімпіад 2015 року свідчать про те, що вчителі закладу працюють із обдарованою дитиною на результативність:

- українська мова та література: 8 клас - І місце, 9 клас –І місце, 11 клас – ІІ та ІІІ місце (вчитель Швидка О .А.);

- біологія: 8 клас – І місце, 9 клас – І місце (вчитель Єриженко Т.В.);

- математика: 7 клас – ІІІ місце, 8 клас –ІІ місце (вчитель Карась О.П.).

Результати відвідування уроків учителів Татарчук С.В., Дунайської С.М., Денисюк В.Д, Коноваленко Т.В., Єриженко Т.В., Карася О.П., Шумило В.Я. свідчать про високий рівень їх професіоналізму, досвідченість та майстерність у викладанні навчальних дисциплін. Заслуговує на увагу стиль роботи молодого вчителя англійської мови Дурманової В.Г.

У школі ефективно працюють групи продовженого дня, які відвідують 60 дітей. Протягом навчального року контингент не змінюється. Окрім створеного внутрішнього затишку в класній кімнаті, щодня на вихованців чекають різноманітні виховні заходи, бесіди, змагання. Слід відмітити належним чином організовану роботу з боку вихователя ГПД Клименко Я.П.

Педагоги закладу здійснюють видавничу діяльність та мають певні досягнення за результатами участі у фахових конкурсах.

На рівні району вчителями школи були проведені відкриті уроки, а саме: урок фізичної культури вчитель Зборщик О.І., урок фізики Карась О.П., урок природознавства Татарчук С.В., урок з основ здоров'я Дунайська С.В., Єриженко Т.В. - урок біології, урок з історії Комар Т.М.

Навчальний заклад у своїй роботі широко використовує ресурси Інтернету. Розвиток інформаційно-комунікаційних технологій, глобальної мережі Інтернет створили можливість доступу до гігантських обсягів інформації та її збереження. На даний час навчальний заклад має у користуванні 9 комп’ютерів підключених до мережі Інтернет. Інтерактивна дошка широко використовується всіма педагогами для проведення уроків та виховних заходів.

З січня 2014 року працює веб-сайт закладу, який створено з метою підтримки діяльності сучасного загальноосвітнього навчального закладу, ефективного впровадження інформаційно-комунікаційних технологій, сприяння розширенню мережі інформаційних ресурсів для формування єдиного інформаційного середовища системи загальної середньої освіти.

Будівля Семенівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 збудована у 1999 році за типовим проектом на 198 учнів. Складається з одного корпусу та має 2 поверхи. Крім класних кімнат навчальний заклад має бібліотеку, актову залу, кабінет медичної сестри, спортивну залу, комбіновану майстерню на 25 робочих місць, спальню для учнів 1 класу, кабінет педагога - організатора, їдальню на 45 посадкових місць, внутрішні туалетні кімнати.

Адміністрацією закладу щорічно розробляється та забезпечується виконання комплексу заходів щодо проведення ремонтів, підготовки школи до нового навчального року та осінньо-зимового періоду. Кабінети затишні з вираженою індивідуальністю. Класні кімнати оформлені з любов'ю, вражають різноманіттям квітів. Коридори охайно прибрані , на підвіконні буяють квіти, вікна естетично оформлені. Загалом внутрішнє оздоблення закладу створює атмосферу затишку та комфорту.

У вечірній час пришкільна територія освітлюється, що дає змогу контролювати стан збереження шкільних будівель.

Шкільне подвір’я озеленене і налічує 60 дерев, у тому числі 45 фруктових, 8 ягідників, 4 квітники, територія закладу щоденно впорядковується. З ранньої весни колектив школи займається висіванням квітів, які потім милують око перехожих і створюють неповторний дизайн загального ансамблю школи.

Навчальний заклад достатньо укомплектований учнівськими партами, стільцями, меблями, які перебувають у належному стані, незважаючи на досить тривалий термін використання. Що свідчить про бережливе ставлення усіх учасників навчально – виховног опроцесу до меблів та приміщення.

Виховні заходи, що проводяться в закладі, різноманітні, відповідають віковим особливостям учнів та сприяють їх духовному розвитку. Поряд із традиційними виховними технологіями впроваджуються інтерактивні форми роботи:

Патріотичному вихованню учнів сприяють проведені тижні патріотизму, флеш-моби «Квітка пам’яті», «Єдина Україна», реквієми до Днів пам’яті героїв Крут, жертв голодоморів, ліквідаторів Чорнобильської аварії.

Школярі були учасниками акцій «Подаруй квіти ветерану», «Лист пораненому», «Підтримай свою армію – врятуй країну», «Милосердя».

Взяли участь у районних етапах обласних конкурсів «Священна пам’ять війни» та «Т.Г.Шевченко і Чернігівщина», підготувавши пошуково-дослідницькі роботи. В обласному конкурсі «Мій прадід захистив Вітчизну у 1941-1945 роках» їхня робота на тему «Герої поруч з нами» посіла ІІІ місце.

Творчому розвитку учнів, вихованню естетичних почуттів сприяли участь у районній виставці декоративно-вжиткового мистецтва «Знай і люби свій край», міській виставці квітів і поробок, розважальній програмі «Я – Українка», шкільних святах та концертах», конкурсах малюнків, а також майстер-класі від народних майстринь «Берегиня».

Особлива увага в закладі приділяється формуванню культури здоров’я та прищепленню навичок здорового способу життя. Для учнів початкової ланки створені прекрасні умови для перебування у школі та денного сну.

На базі Семенівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 з 2000 року діє єдина в районі «Школа сприяння здоров’ю», де визначено основну мету і завдання програми «Планета здоров'я». Головною метою є формування і розвиток фізично-, психічно-, соціально- і морально- здорової особистості .У щколі проводяться загартування, аромотерапія, тренінги, фітотерапія, комплекс вправ для профілактики порушення зору та плоскостопості, вправи для відновлення рухомості суглобів. Традиційним у школі є проведення Днів здоров’я, випуски листівок - попереджень «Доки СНІД не зупинив нас», рейди «Курінню бій», профілактичні бесіди. Діяльність «Школи сприяння здоров'ю» має певні результати. Так у 2013 році на районному конкурсі «Молодь обирає здоров'я» зайняте І місце, Олімпійське Лелеченя-І місце. У 2014 році зайнято І місце в екологічній акції «Парад квітів біля школи».

На базі Семенівської ЗОШ І-ІІІ ст. №3 відбулися окружні та районні семінари з обміну досвідом, де вчителі школи проводили відкриті виховні заходи щодо здорового способу життя.

Учні також постійно залучаються до спортивних змагань, із задоволенням беруть участь у спортивних іграх. Футбольна команда школи за результатами районних змагань вийшла до фіналу, посівши ІІІ місце, з волейболу-І місце, з шашок – ІІ місце, військово –патріотична гра «Джура» - ІІ місце, районний конкурс «Козацькі забави» - І місце.

Вчитель Зборщик О.І. є керівником районного МО вчителів фізичної культури та вважається одним із досвідчених учителів району.

Виховна робота висвітлюється у шкільній газеті, яку випускає учнівське самоврядування та в створених презентаціях.

З метою всебічного розвитку творчих здібностей учнів у позаурочний час у 2015-2016 навчальному році організовано роботу гуртків «Природолюб» - 5-8кл.(кер. Борздико І.М.), «Хореографічний» - 3-7 кл. (кер. Дурманова В.Г.).

Також на базі школи працюють гуртки від районного Будинку творчості дітей та юнацтва: «Вокальний» - 4-9 кл.(кер. Кекух Ю.Г.), «Волейбольний» - 8-11 кл. (кер. Зборщик О.І.), «Умілі рученята» - 2-9 кл.(кер. Самойленко М.Ю.). Робота гуртків спланована відповідно до програм. Заняття проводяться за розкладом, ведеться їх облік.

Адміністрація школи тісно співпрацює з органами державної влади та місцевого самоврядування, громадськими організаціями, керівниками підприємств та установ, підприємцями. Педагогічний колектив школи постійно веде роботу щодо підвищення авторитету навчального закладу серед батьків, учнів та громадськості. Як результат - навчальний заклад за усіма показниками має достатньо високий рейтинг серед шкіл району.

За результатами атестації відзначено цілеспрямовану, ефективну роботу адміністрації закладу (директор Лозовська Л.М., заступник директора з навчально – виховної роботи Єриженко Т.В.) та педагогічного колективу зі створення належних умов функціонування школи, забезпечення надання якісних освітніх послуг.

Наказом відділу освіти від 23 листопада 2015 року №94 «Про результат державної атестації Семенівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3» вважається атестованою.

Відділ освіти Семенівської РДА

Кiлькiсть переглядiв: 210

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.