ПРАКТИКО-ОРІЄНТОВНИЙ СЕМІНАР

28 жовтня, на базі Семенівського районного Будинку творчості дітей та юнацтва, був проведений практико-орієнтовний семінар для педагогів-організаторів навчальних закладів району та відповідальних за виховну роботу в школі.

Загальна тема семінару – «Роль педагога-організатора в системі виховної роботи школи в контексті Року державності України».

Методист закладу К.Насалевець, у формі презентації, ознайомила, нагадала учасникам зібрання зміст та форми системної роботи педагога-організатора, зосередила увагу на основних вимогах до плану роботи педагога, нормативних документах, якими керується педагог-організатор у новому навчальному році та рукописах навчальних видань для використання у ЗОНЗ з проблем виховання дітей та молоді, рекомендованих Науково-методичною Радою з питань освіти Міністерства освіти і науки України.

Далі учасники зібрання знайомилися з особливостями організації навчально-виховного процесу в 2016-2017 навчальному році в Контексті року державності України (Згідно методичних матеріалів МОНУ та виступу Лисенко І.В., проректора ЧОІППО імені К.Д.Ушинського на серпневих нарадах). В ході розкриття цієї теми було підкреслено, що національно-патріотичне виховання є важливим сектором навчально-виховного процесу, а його фундаментом являється Стратегія національно-патріотичного виховання дітей та молоді. Педагоги познайомилися з популярними нині формами національно-патріотичного виховання, які впроваджуються в навчальних закладах України та в нашому районі. Про осучаснення форм та методів виховної роботи по формуванню особистості дитини ділилась досвідом педагог-організатор Семенівської гімназії № 2 А.Асмаковська.

Діяльність учнівських органів самоврядування сьогодні актуальна і необхідна. Відповідна форма роботи сприяє згуртуванню дитячого колективу, розвитку суспільної думки, процесу соціалізації учнів, більш ефективному входженню в доросле життя. Тому про систему діяльності учнівського самоврядування, що сприяє формуванню лідерських якостей особистості ділилися досвідом педагоги-організатори Семенівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1, Семенівської ЗОШ І-ІІ ст. № 5 А.Ткаченко та В.Савосько.

На заключному етапі семінару був обговорений проект районного конкурсу серед лідерів учнівського самоврядування «Місцеве самоврядування очима учнівської молоді», який проходитиме у листопаді – лютому 2016-2017 н.р.

Підсумовуючи результати проведеного семінару, учасники зібрання вирішили і надалі вивчати досвід своїх колег з національно-патріотичного виховання, відвідуючи відкриті виховні заходи у навчальних закладах району./Files/images/1_semnar/100_7754.jpg/Files/images/1_semnar/100_7750.jpg/Files/images/1_semnar/100_7748.jpg/Files/images/1_semnar/100_7739.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 217

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.