ЛІДЕРСТВО – ПОТРЕБА СУЧАСНОГО СВІТУ!

Ми живемо в час, що ознаменував себе швидкими темпами розвитку суспільства. Час, який вимагає від нас постійного руху вперед. Нові технології та постійні зміни в суспільній свідомості підштовхують нас до самовдосконалення, до розвитку тих рис особистості, які дали б можливість людству надалі розвиватися та вдосконалювати світ навколо і себе в ньому.

Майбутнє України – за поколінням, що нині в школі опановує уроки життя, якість якого залежить від рівня розвитку життєвої компетенції.

Щоб мати можливість знайти своє місце в житті, сучасний учень повинен володіти певними якостями й уміннями:

- мати досвід пізнання самого себе;

- приймати нестандартні рішення, творчо мислити;

- бути комунікабельним, володіти навичками спілкування;

- розуміти інших людей, враховуючи їх права;

- вміти конструктивно розв’язувати конфлікти, вміти долати труднощі та відстоювати свої права;

- бути готовим до вибору майбутньої професійної діяльності;

- бережливо ставитися до свого здоров'я, здоров'я інших як найвищої цінності;

- вміти розробляти власний життєвий проект тощо.

Для формування вище визначених якостей, становлення своєї особистості, необхідно стати лідером свого життя, що і буде запорукою власного успіху.

Виходячи з важливості вище зазначеного, 12 травня у приміщенні Будинку творчості дітей та юнацтва відбулося засідання круглого столу членів Районної ради старшокласників Семенівщини на тему – «Лідерство як потреба сучасного світу».

На зібрання члени Ради запросили Бичкова Олександра Федоровича – голову Семенівської міської ради, Раїсу Іванівну Бондаренко – голову районної організації Спілки жінок Семенівщини, Марину Меднікову – ученицю Семенівської гімназії № 2. (чемпіона світу з хортингу), Асмаковську Аліну Михайлівну - педагога-організатора Семенівської гімназії № 2. У заході також брала участь головний спеціаліст відділу освіти Олена Миколаївна Денисенко.

Це люди, яких можна охарактеризувати як життєтворчі особистості, що добре орієнтуються та беруть активну участь в економічних, соціальних та культурних процесах життя Семенівського краю. Це лідери з високою громадською активністю, здатні знаходити оптимальні шляхи та засоби розв’язання будь-яких проблем у складних ситуаціях.

Сьогодні у суспільстві є великий попит на лідерів. Особливо їх очікують бачити як серед дорослих, так і серед студентів та учнів, бо це майбутнє нашої держави.

Але як виробити у собі лідерські якості? Для чого необхідно вчитися бути лідером? Лідер і кар’єра, як ці два поняття нероздільні? Як стати тим, з кого братимуть приклад? Відповідь на поставлені запитання учасникам круглого столу давали гості заходу, а також членам ради старшокласників були запропоновані тезисні матеріали лектора, мотиватора, спікера лідерських ідей Ростислава Романіва з тренінгу «Як виробити у собі лідерські якості. 10 кроків до них?».

Член центру освіти і науки координаційної ради старшокласників Семенівщини (лідер учнівського самоврядування Семенівської ЗОШ № 3), Анна Карпико ознайомила присутніх зі стилями лідерства, ефективність яких залежить від індивідуальних рис лідера, від поставленого завдання, від рівня розвитку колективу та ситуації, що склалася в ньому.

У підсумок дискусії учасники зібрання, члени районної ради старшокласників Семенівщини, отримали «Пам’ятку лідера» та усвідомили, що успішною людиною сьогодні може стати тільки лідер, бо це самостійна особистість, яка має свою думку. Це людина, яка знає, що він хоче і йде до своєї мети. Це людина, яка здатна керувати колективом, підприємством, областю, країною. Тільки лідер може розраховувати на швидке кар’єрне зростання, повагу колег, співробітників, близьких друзів. Тому що лідер - це не тільки командир, який приймає рішення, а й людина, здатна нести відповідальність за свої вчинки та вчинки своїх підлеглих. Це людина, здатна не тільки приймати рішення, але приймати рішення швидко. Це людина, якій довіряють і за якою йдуть.

Члени ради старшокласників Семенівщини отримали також і домашнє завдання: написати міні-твір на тему: «ЯКИМ (ЯКОЮ) Я БУДУ ЧЕРЕЗ 20 РОКІВ?», розкривши основні моменти: ким стали;чого в житті домоглися; яких висот досягли, яку професію здобули, яку посаду обіймаєте; сімейний стан і фінансове становище; що посприяло Вам у житті?...

Підсумки міні-творів організаційний комітет підводитиме після 22 травня.

К.Насалевець – координатор РРСС/Files/images/1_lderstvo/100_8606.JPG/Files/images/1_lderstvo/100_8608.JPG/Files/images/1_lderstvo/100_8619.JPG/Files/images/1_lderstvo/100_8633.JPG/Files/images/1_lderstvo/100_8637.JPG/Files/images/1_lderstvo/100_8642.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 265

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.